Bejárat > Akik megtiszteltek a bizalmukkal > ‘75 Ford Taunus GXL

‘75 Ford Taunus GXL

2015. augusztus 17.

Régi Barátom, Muki és az ő, Fordos körökön kívül is sokak által ismert, nagyon szép Taunusa jópár év után újra meglátogatott.

Ford Taunus GXL

Ford Taunus GXL

Egy kis finomhangolást igényelt a részterhelésen indokolatlanul magasnak tűnő fogyasztás. A korábbi, 50-es alapjárati benzinfúvókát előbb 45-ösre cseréltem, de itt egy kis bizonytalanság még volt a rendszerben, így a konfig végül 46-osra bővítve véglegesedett.

Az autót egy békebeli időszakból származó kéttorkú Weber karburátoros motor hajtja, amely konfigurációt annak idején az Mk2-es Escortban még RS2000-es névvel illették. Szóval a dinamizmust illetően az autónak nincs oka szégyenkezni.

Taunus beltér

Taunus beltér

Az autó egyébként ma, 2015-ben már a 40-edik életévét tapossa, és egy nagyon jó példája annak a felfogásbéli különbségnek, ami a mai és a régi autók között található. A beltere is “retró”-s, de mindenképpen pozitív értelemben. Plüssös ülések és kárpitok, valódi fa könyöklő az ajtókárpitok tetején, és amit nagyon sajnálok, hogy az internet ma még nem tud visszaadni, az az illat. Az élmény, amit ez az autó ad, az mindenképpen csak a belterének az illatával válik teljessé. 8-)

Gergely Akik megtiszteltek a bizalmukkal

Hozzászólások lezárva