Bejárat > 2010.06 - Dutton Phaeton > Egyszer volt, hol nem volt…

Egyszer volt, hol nem volt…

2010. június 14.

Egyszer, valamikor nem is olyan régen, egész pontosan 2009 júliusában egy érdekes autó lelkes tulaja regisztrált a ford-klub.hu fórumába. Innen indult a történet…

Dutton Phaeton

Dutton Phaeton

Az autó egy tipikus angol kitcar, amely kifejezést egyébként nem is tudom, hogyan lehetne egy szóban szépen kimagyarfejezni. Talán jobb, ha körbeírom. Tehát ez úgy néz ki, hogy az ember kap egy nagy dobozt, abban - mint a LEGO-ban - benne van minden, és el lehet kezdeni összerakni. Ez persze az autó életének csak a kezdete volt, a későbbi megrendelőmhöz már egyben érkezett az egyébként már hajszál híjján youngtimer korú autó, tehát összerakni már nem kellett. Szétszedni annál inkább.

A motortér

A motortér

Az eredetileg angol forgalomban lévő autónak az előző gazdájánál nem igazán volt megbecsült sorsa; még ha a kép alapján nem is látszik, több sebből vérzett. A 2009-es év vége valamint a következő év eleje a szétszedéssel és a szükséges és elhagyhatatlan felújítások jegyében telt el. Az autó műszaki felújítása, átalakítása ugyan nem az oldal témájába illik, így azokat nem fogom itt dokumentálni, de az autó új szívének az épülését viszont annál inkább!

- Geree -

Gergely 2010.06 - Dutton Phaeton ,

Hozzászólások lezárva