Kezdetek

2010. január 19.

Egyszer valamikor, ahogy a bemutatkozásomban írtam is, az első autónk egy ‘86-os 1.1-es Fiesta volt. Ezt az autót megismervén találtam rá az XR2-es típusra, amitől úgy belelkesedtem, hogy rögtön meg is vettem az első darabot, amit találtam. Ezzel, mint utóbb kiderült, rendesen befürödtem, nem volt hosszú életű nálam. Egy szerencsétlen baleset folytán kiderült, hogy az autó komplett baloldala egy másik, egyel korábbi szériás Fiestáról lett áttéve, igénytelenül megcsinálva. És szerintem még úszott is. Így már nem törtem magam, hogy rendbehozzam. Elbontult.

De a feeling azért megmaradt, és ezt követően elég sokáig keresgéltem egy másikat, mire 2004-ben rátaláltam a mostanira. Így fedeztem fel a neten:

XR2-előlről

Rögtön beleszerettem!

Mindenhonnan tökéletes!

Mindenhonnan tökéletes!

Megvolt a gyári kiegészítő fényszórója; a sajátos gyári acélkerekeivel és dísztárcsáival, az összes spoilerrel, a gyári ablakkeret körüli fekete maszkolással, és még az rendszeresen elvesztésre kerülő első vonószem-takaró műanyagja is a helyén kukucskált! Persze, ez így túl szép lett volna, hogy igaz legyen. Sajnos műszakilag elég betegecske volt szegény. A motor csapágyas, a négy gátlóból egy fikarcnyi csillapítást nem sikerült előidézni, az egyik első rugó törött, a kuplung bowden olyan szoros volt, hogy azt hittem, fixre van hegesztve a kuplung. És hát persze a típusbetegségekből is jutott: a váltókulissza rommá kopva, az oldalirányú rugó-visszatérítés már az örök szerpentinekre távozott, valamint az első futómű hosszirányú első kikötésének a szilentjei is csak szimbolikus jelleggel tartózkodtak a helyükön. De ez mind észrevehetetlen apróság volt a külcsínhez képest. Már csak azért is, mivel az előző XR2-esben elég jó műszaki tartalom volt, így abszolút lowcost-ban, gyorsan sikerült feljavítani az állapotát. Hát valahonnan innen indult a történet… :-D

A projekthez tartozó téma a fórumban: Fiesta XR2 - Geree

Gergely 2010.01 - Fiesta XR2 - Geree , ,

Hozzászólások lezárva